Řeřicha má celkem ostrou a štiplavou chuť podobnou ředkvičkám. Obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, C, D a E a dále minerály železa, jódu, draslíku, vápníku a fosforu. Hodí se do salátů, na chleba nebo do tvarohu či pro zdobení pokrmů.
Ředkvička má jemně štiplavou chuť a obsahuje velké množství bílkovin, vitamínů A, B1, B2, C, E a K. Je také bohatá na hořčík, železo, draslík, vápník, sodík, fosfor a zinek. Využijete ji do salátů, na chléb, do smoothie, pro bylinkový tvaroh, dipy nebo jako ozdobu vašich pokrmů.
Hořčice se se svou poměrně ostrou chutí hodí k velké škále pokrmů. Obsahuje vitamíny A, B1, B2, C, E, K a minerály železa, draslíku, vápníku, hořčíku, fosforu, síry a zinku. Obsahuje také hořčičný olej. Hodí se do salátů, na tvaroh s bylinkami či jako ozdoba vašich pokrmů.
Brokolice obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B, provitamín A, minerály a především sirné sloučeniny (sulforafan). Organická síra je (podobně jako v cibuli) velmi důležitá pro správné fungování imunitního systému a je účinným antioxidačním prostředkem, který blokuje rakovinné bujení. Drobné klíčky brokolice obsahují mnohonásobné množství živin, než v samotném plodu, proto jich stačí ke konzumaci jen malá hrst denně. A právě vyklíčená semínka brokolice mohou významně posílit organismus hlavně v chladném období roku a chránit jej proti různým infekčním chorobám.
Alfalfa neboli vojtěška. Pojem vojtěška znamená „otec všeho jídla“. Má lehce oříškovou chuť, vysoký obsah bílkovin a chlorofylu. Obsahuje všech 8 esenciálních aminokyselin, vápník a vitamíny.