Řeřicha má celkem ostrou a štiplavou chuť podobnou ředkvičkám. Obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, C, D a E a dále minerály železa, jódu, draslíku, vápníku a fosforu. Hodí se do salátů, na chleba nebo do tvarohu či pro zdobení pokrmů.
Ředkvička má jemně štiplavou chuť a obsahuje velké množství bílkovin, vitamínů A, B1, B2, C, E a K. Je také bohatá na hořčík, železo, draslík, vápník, sodík, fosfor a zinek. Využijete ji do salátů, na chléb, do smoothie, pro bylinkový tvaroh, dipy nebo jako ozdobu vašich pokrmů.
Hořčice se se svou poměrně ostrou chutí hodí k velké škále pokrmů. Obsahuje vitamíny A, B1, B2, C, E, K a minerály železa, draslíku, vápníku, hořčíku, fosforu, síry a zinku. Obsahuje také hořčičný olej. Hodí se do salátů, na tvaroh s bylinkami či jako ozdoba vašich pokrmů.
Brokolice obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B, provitamín A, minerály a především sirné sloučeniny (sulforafan). Organická síra je (podobně jako v cibuli) velmi důležitá pro správné fungování imunitního systému a je účinným antioxidačním prostředkem, který blokuje rakovinné bujení. Drobné klíčky brokolice obsahují mnohonásobné množství živin, než v samotném plodu, proto jich stačí ke konzumaci jen malá hrst denně. A právě vyklíčená semínka brokolice mohou významně posílit organismus hlavně v chladném období roku a chránit jej proti různým infekčním chorobám.
Alfalfa neboli vojtěška. Pojem vojtěška znamená „otec všeho jídla“. Má lehce oříškovou chuť, vysoký obsah bílkovin a chlorofylu. Obsahuje všech 8 esenciálních aminokyselin, vápník a vitamíny.
Mizuna je asijská listová zelenina, původem z Japonska. Chuť této zeleniny je jemně pikantní. Výborně se mizuna hodí do čerstvých salátů nebo ji lze zpracovávat podobně jako špenát. V čerstvých pokrmech také působí velmi dekorativně. Mizuna je bohatá na karotenoidy a další vitamíny. Z minerálních látek obsahuje draslík, vápník nebo hořčík.
Kedlubna červená má svěží, jemnou chuť, která lehce připomíná zelí. Má vysoký obsah vitamínů A, B1, B2, B3, C, železa, draslíku, vápníku, hořčíku, síry a zinku. Hodí se do salátů, na chléb, k odšťavňování, do smoothie, jako bylinkový tvaroh, s ovocem nebo jako ozdoba vašich pokrmů.
Koriandr je aromatická bylina z jihovýchodní Asie a severní Afriky. Je základní složkou mnoha světových kuchyní, kde se její listy nebo semena běžně používají k dochucení většiny pokrmů. Chuť prvních lístků po naklíčení je intenzivní. Stačí tedy k dochucení malé množství. Koriandr je výborný proti chlesterolu, protože má vysoký obsah omega 3 mastných kyselin. Podporuje naší obranyschopnost, trávení, reguluje krevní tlak a působí jako přírodní antibiotikum.
Amarant Red neboli Červený amaranth jsou velice drobná, perleťově černá nebo bílá semínka. Pěstuje se snadno a rychle klíčí. Výhonky obsahují jako ostatní microgreens mnoho vitamínů a minerálů, např. vápník, železo, draslík, fosfor, vitamín A a C. Obecně výhonky amaranthu pomáhají detoxikovat organismus, předcházet stárnutí, snižují krevní tlak a cholesterol a chrání kardiovaskulární zdraví. Výhonky obsahují betaniny. Červený amaranth má spíše zemitou chuť, není výrazný chuťově ale nahrazuje to plně vzhledem. Hodí se k dozdobení mnoha jídel. Amaranth pomáhá k regeneraci svalů.
Pšenice je celosvětově základní potravinářská plodina. Pšeničná zrna jsou bohatým zdrojem sacharidů, minerálů, bílkovin, vitamínů, vlákniny a různých fytochemikálií, které podporují zdraví. Pěstování výhonků zvyšuje pak antioxidační potenciál pšenice. 6-10denní výhonky se pak nazývají "pšeničná tráva". Obsahuje vitamíny A,B,C a E a minerály vápník, hořčík, zinek, měď. Pšenice je velký zdroj chlorofylu.