Řeřicha má celkem ostrou a štiplavou chuť podobnou ředkvičkám. Obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, C, D a E a dále minerály železa, jódu, draslíku, vápníku a fosforu. Hodí se do salátů, na chleba nebo do tvarohu či pro zdobení pokrmů.
Brokolice, respektive její microgreens obsahují velké množství vitamínů A, C, E, skupiny B a dále minerálů, železo, vápník a draslík. Celkově čistí organismus, posiluje imunitu a pomáhá například při chudokrevnosti. Tyto mladě lístky brokolice se vyznačují až padesátinásobným obsahem antioxidantu sulforafan a hořčičného oleje než u zralé brokolice. Hořčičný olej a sloučeniny síry jsou známé svými protirakovinnými účinky. Chuť lístků je mírně pikantní a ideálně se hodí do salátů, na chléb, nebo do smoothie.
Rukola je velmi snadná pro pěstování. Obsahuje vitamíny A, C, F a B. Je také zdrojem mědi, železa, vápníku a zinku. Je také bohatým zdrojem zinku, fosforu, mědi, draslíku, vápníku, hořčíku a železa. Má lehce štiplavou chuť a osvěží každý salát nebo sendvič.
Hořčice se se svou poměrně ostrou chutí hodí k velké škále pokrmů. Obsahuje vitamíny A, B1, B2, C, E, K a minerály železa, draslíku, vápníku, hořčíku, fosforu, síry a zinku. Obsahuje také hořčičný olej. Hodí se do salátů, na tvaroh s bylinkami či jako ozdoba vašich pokrmů.
Bílá ředkev obsahuje sirnatý éterický olej s vysokým podílem hořčičného oleje, vitamíny A, B1, B2, niacin a hodně vitamínu C. Hodí se do salátů, na chléb, k odšťavňování, nebo jako dekorace k vašim pokrmům - skvělé pro asijské pokrmy.
Brutnák obsahuje mnoho cenných minerálů - vápník, mangan, či draslík. Také obsahuje vysoké množství vitamínu C. Má lahodnou okurkovou chuť a krom salátů či na chleba se tak hodí i například do koktejlů.
Lístky hrášku mají svěží zelenou barvu a skvělou chuť. Obsahuje vysoké procento bílkovin, všech 8 esenciálních aminokyselin a dále minerály jako je železo, zinek, měď a mnoho dalších a také vitamíny A, B1, B2, B6 a C.